Свет

СТИЖЕ ОДМАЗДА: Припремили сте себи терен за оштру казну, освета је наша дужност

Фото: Х принтскрин

ТЕХЕРАН – Ирански врховни вођа ајатола Али Хамнеи изразио је саучешће муслиманским верницима и палестинском народу након убиства политичког лидера Хамаса Исмаила Ханијеа, саопштивши да је освета Израелу дужност Техерана.

“Злочиначки и терористички ционистички режим је мученички убио нашег драгог госта у нашој кући и учинио нас ожалошћеним, али је и себи припремио терен за оштру казну“, рекао је ајатола.

Истакао је да сматра да је дужност Ирана да освети убиство вође Хамаса, будући да се убиство догодило у Техерану, преноси Ал Џазира.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Иранска Револуционарна гарда саопштила је јутрос да су Ханије и његов телохранитељ убијени у Техерану, где је лидер Хамаса присуствовао инаугурацији иранског председника Масуда Пезешкијана, јавља Танјуг.

Нико није преузео одговорност, али се сумња да иза убиства стоји Израел, који је претходно обећао да ће убити вође Хамаса због напада те групе 7. октобра, наводи АП.

Хамас је убиство у наводом ваздушном нападу назвао “озбиљном ескалацијом“ и запретио “ратом за ослобођење Јерусалима“.

Израел није издао саопштење поводом убиства, што је често случаја када се ради о атентатима које изврши израелска обавештајна агенција Мосад, наводи америчка агенција.

Извор: Политика

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ