Свет

НОВИ РАКЕТНИ УДАР: Има мртвих

РАКЕТНИ удар из Либана усмртио је једног израелског цивила, навели су лекари, што додатно појачава тензије на граници док се Либан припрема за одговор Израела на напад на стадион на Голанској висоравни када је убијено 12 деце за шта је окривљен Хезболах.

У најновијој размени ватре, израелска војска је саопштила да је из Либана испаљено десет ракета а једна од њих је погодила Кибуц Хагошрим усмртивши 30-годишњег мушкарца, преноси Ројтерс.

Израел је такође саопштио да је погодио десетак циљева Хезболаха на југу Либана и убио једног њиховог борца што је та група потврдила.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

САД предводе дипломатске напоре како би одвратиле Израел од напада на Бејрут или цивилну инфраструктуру након напада од суботе на фудбалски стадион на Голанској висоравни.

Амерички министар одбране Лојд Остин изјавио је да не верује да је сукоб Хезболаха и Израела неизбежан, иако је изразио забринутост због потенцијалне ескалације.

– Ми бисмо волели да видимо да се ствари реше на дипломатски начин – казао је Остин на заједничкој прес конференцији након разговора који су он и амерички државни секретар Ентони Блинкен у Манили водили са филипинским колегама.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ