Свет

ХАОС У ВЕНЕЦУЕЛИ: Има мртвих и рањених (ВИДЕО)

Протесте у Каракасу после недељних председничких избора дефинитивно финансирају Сједињене Америчке Државе, које имају своје интересе у Венецуели и спонзоришу опозицију у тој земљи, члан делегације руских посматрача, који је и нижи члан руског парламента. рекао је за Спутњик члан куће Алексеј Волотсков.

Погинуле четири особе има и рањених!

Најмање три особе су погинуле, а 44 повређене у сукобима полиције и демонстраната који су протестовали у више делова Венецуеле након што је изборна комисија те земље саопштила да је садашњи председник Николас Мадуро победио, објавила је данас организација која прати ситуацију у националним болницама, а преноси италијанска Агензиа Нова.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Највише инцидената забележено је у држави Арагуа.

Невладина организација за људска права, Форо Пенал, саопштила је да је широм земље ухапшено 46 особа.

Снаге безбедности у Венецуели испалиле су сузавац и гумене метке на људе који су изашли на улице главног града Каракаса како би протествовали.

Опозиција у Венецуели оспорила је Мадурову победу и тврди да је њен кандидат Едмундо Гонзалес Урутиа убедљиво победио са 73,2 одсто гласова, док је Мадуро оптужио опозицију да позива на државни удар.

Национално изборно веће Венецуеле саопштило је јуче да је Мадуро освојио 51,2 одсто гласова и победио на председничким изборима, чиме је обезбедио трећи мандат.

Гонзалес Урутиа освојио је 44,2 одсто гласова, према подацима изборне комисије.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ