Свет

УДАРНО! Пала цела прва линија одбране, ово је преломни тренутак у рату

Оружане снаге Украјине су на подручју агломерације Славјанск-Краматорск потпуно изгубиле прву линију одбране, изјавио је заменик начелника Главне војно-политичке управе Оружаних снага Русије и командант специјалних снага „Ахмат“ генерал-мајор Апти Алаудинов.

– Када цела линија стоји чврсто на месту и нема никаквог начина да се заобиђе ни са крила, нити зађе у позадину, увек је тешко направити такву рупу за остале снаге и средства. У овом случају, јединице Министарства одбране напредују дуж целе линије. Прву линију њихових утврђења потпуно су (украјинске оружане снаге) изгубиле и сада наше снаге имају могућност да маневришу у различитим правцима, развлачећи непријатеља и потискујући га са свих положаја које је дуже време држао – објаснио је Алаудинов за „Први канал“.

Поред тога, Алаудинов је потврдио да су се специјалне јединице „Ахмат“, уз подршку бивших припадника Вагнерове приватне војне компаније, ангажовале у борбама у источном делу Украјине, конкретно код Марјинке у Доњецкој области. Ова јединица, позната по својој лојалности Рамзану Кадирову, играла је значајну улогу у руској војној стратегији у Украјини.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Алаудинов је такође говорио о могућим контрамерама и припремама за даље војне операције, не откривајући конкретне планове за будуће акције. Његове изјаве долазе у контексту сложене ситуације унутар руске војне команде, где је дошло до тензија између различитих војних лидера и фракција​

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ