Свет

БИВШИ АГЕНТ ЦИА ЗАЛЕДИО ЗАПАД: Руси бришу бригаду за бригадом, украјинска војска је на ивици краха

Руска војска се полако али сигурно пробија ка Купјанску у Харковској области украјинске снаге су за недељу дана изгубиле скоро 14.000 војника. Саветник шефа кабинета Владимира Зеленског Михаил Подољак иступио је против потенцијалног мировног споразума са Москвом.

Украјинска војска трпи огромне губитке свакодневно, рекао је бивши аналитичар ЦИА Лари Џонсон у интервјуу за Јутјуб канал „Данијел Дејвис/ Дип Дајв“.

„Украјина губи дневно до 2.000 људи. Изгубе у току дана једну бригаду, немају неограничене резервне снаге. Само је у јуну, мислим, број погинулих износио 55.000 људи. То је ужасно, толико смо скоро људи ми изгубили у Вијетнаму за 15-20 година“, навео је он.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Војска Русије блокира главне линије снабдевања на које су Украјинци рачунали последњих десет година у Донбасу.

Украјинска војска је на ивици тоталног краха, закључио је он

Једна особа страдала, 34 мигранта спасена док су покушавали да пређу…

Украјински војници се масовно предају дуж читаве линије фронта, рекао је пензионисани пуковник америчке војске Лоренс Вилкерсон у интервјуу за Јутјуб канал „Дајалог воркс“.

„Читава војска се практично предаје од севера ка југу“, рекао је он и додао да Украјинци више не могу да се одупру руском притиску, преноси Спутњик.

Он је додао да би после америчких председничких избора, можда после инаугурације, могли да се десе неки ванредни догађаји који ће за последицу имати крах Владимира Зеленског.

Извор: Политика

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ