Свет

ЗЕЛЕНСКИ СЕ СПРЕМА ЗА НАПАД НА РУСИЈУ? Почели смо да развијамо ракете

Фото: Фејсбук принтскрин

Украјински председник Володимир Зеленски рекао је да његова земља развија ракете дугог домета које би могле да нападну територију суседне Русије.

У свом видео обраћању нацији, Зеленски је рекао да украјински ракетни развој показује добру динамику и да ће његова земља постепено почети да се ослања на себе, а не као до сада само на ракете које се испоручују из иностранства.

Он је рекао да Украјина мора да размишља о „својим решењима, сопственим опцијама“, чак и када се ослања на западну војну подршку у борби против инвазије руских снага.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Током видео обраћања, Зеленски је рекао да је задатак његове војске да „обезбеди ефикасан пораз руских трупа, њихову логистику, њихове важне положаје, не само на линији фронта, већ и на свим расположивим дубинама, што мора да се постигне све методе и све наше снаге“.

Страни савезници Украјине спречавају је да користи западно оружје за напад на циљеве дубоко унутар руске територије, делом зато што се Европљани и Американци плаше да би то могло да их увуче у рат. Због тога Украјина сада ради на производњи сопствених ракета дугог домета.

Украјина има претходно искуство са производњом сличних пројектила, јер је била главни центар за њихову производњу у време СССР-а.

Извор: Јутарњи.хр

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ