Свет

СНИМАК КОЈИ ЈЕ ЗАПАЛИО ИНТЕРНЕТ: Смртоносни дрон се приближава броду, а ово је реакција посаде (ВИДЕО)

Фото: Х принтскрин

На мрежама снимак поморског дрона (УСВ) јеменске побуњеничке групе Хути како се приближава броду из којег је посада, за коју Дејли мејл тврди да је украјинска, испалила 20 хитаца за 14 секунди.

Видео-снимак је врло брзо постао виралан.

На снимку се види како дрон експлодира након последњег хица.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Инцидент се, како пише „Вор зон“ (Тхе Wар Зоне), догодио 20. јула у Црвеном мору, а снимак је школски пример тога како се треба борити против таквих претњи, рекао је за овај сајт стручњак за поморску безбедност.

„Били су добро обучени и следили су исправне СОП (стандардне оперативне процедуре)“, рекао је стручњак за „Вор зон“.

„Била је то добро опремљена и наоружана екипа обезбеђења.“

Дрон је експлодирао на око 30 метара од брода, при чему није било штете. Реакција овог безбедносног тима је у потпуној супротности с начином на који је тим на М/В Тутору реаговао прошлог месеца у истој ситуацији.

Тај инцидент је био први пут да је једна од поморских беспилотних летелица Хута успешно напала брод у кампањи напада на бродове у Црвеном мору групе коју подржава Иран, покренутој након почетка рата између Израела и Хамаса.

Хути су навели израелске нападе на Газу као објашњење за своје поступке. На снимку који се од тада појавио, један од чланова безбедносног тима може се видети како посматра дрон кроз двоглед, док њих двојица држе своје пушке усмерене нагоре уместо у дрон који се приближава, преноси „Вор зон“. Тројка је посматрала приближавање дрона око 30 секунди.

Видео-запис ситуације се прекида пре удара дрона, па се сама експлозија не види јер је особа која је снимала ситуацију почела да бежи у унутрашњост брода, а све већа паника и хаос на броду се виде.

Извор: Јутарњи лист

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ