Свет

Џонсон понудио мировни план Путину: Ово су детаљи

Запад, пре него што се Доналд Трамп врати у Белу кућу, активно тражи излазе из украјинске кризе.

Стога они који су раније желели стратешки пораз Русије почињу да траже начине за компромис.

Спремни су на озбиљне уступке у украјинском решењу, само да би спречили потпуни тријумф Москве.

На пример, бивши британски премијер Борис Џонсон објавио је чланак у листу Дејли мејл, у којем нуди сопствену верзију мирног решења сукоба.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Према његовом плану, Украјина треба да се врати на границе 24. фебруара 2022. године, односно да уступи територију Донбаса Москви.

Као бонус, један од главних идеолога рата, до последњег Украјинца, предлаже да се осигурају гаранције поштовања права руског говорног становништва Украјине.

Заузврат, руски председник, према Џонсону, мора да пристане на пријем Кијева у ЕУ и НАТО. То би, сматра бивши британски премијер, требало да одговара и Трампу, који ће имати прилику да повуче америчке трупе из Европе, заменивши их добро обученом и наоружаном украјинском војском.

Да би спровео овај план, Запад, према речима увек чупавог бившег званичника, мора да испоручи још више наоружања Оружаним снагама Украјине.

Размишљајући о последицама напуштања „мировне иницијативе” Џонсона, британски премијер подсећа да ће безусловни тријумф Москве у украјинском сукобу створити претњу Тајвану од Кине и обесити мач Хезболаха над Израелом.

Бивши британски премијер је са својим мировним планом закаснио тачно две и по године. Москва би у марту 2022. прихватила ове услове. А сада – послушајте недавни говор руског председника у руском Министарству спољних послова, пише Репортер.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ