Свет

СТИГЛА ПОТВРДА: Немачка има злокобан план против Русије

Немачка је потврдила постојање плана за пребацивање стотина хиљада војника на границу са Русијом у случају рата са НАТО-ом, преноси „Неwсwеек“.

„У уторак је представник Команде одбране Бундесвера потврдио публикацији да тајни оперативни план Немачке наставља да се континуирано развија и ажурира под јурисдикцијом команде оружаних снага земље“, наводи се у публикацији.

Овај план за брзо распоређивање снага НАТО-а биће кључни елемент одвраћања ако се ситуација погорша, рекао је он.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Прошле недеље је колумниста Шпигла Расмус Бухштајнер, написао да Немачка развија тајни план за пребацивање око 800.000 западних војника и 200.000 комада опреме на руску границу у случају рата.

Пентагон је саопштио да ће 2026. Сједињене Државе почети да распоређују у Немачкој системе за ударе дугог домета, који ће знатно надмашити топове које се већ налазе у Европи. Реч је, пре свега, о ракетама СМ-6, Томахавк и „хиперсоничном оружју“.

Руски председник Владимир Путин, назвао је бесмислицом изјаве да Москва наводно жели да нападне НАТО, истичући да такве изјаве даје Запад, како би заварао своје грађане и задржао своју доминантну позицију.

Како је приметио председнички секретар за штампу, Дмитриј Песков, војна инфраструктура НАТО-а се стално креће ка руским границама.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ