Свет

БРУТАЛНО РАЗАРАЊЕ: Руси открили тајно складиште ракетама и британским плаћеницима, све су дигли у ваздух

Фото: Јутјуб

Руске снаге су погодиле тајно складиште у луци Черноморск у Одеској области, где су се налазили британски плаћеници, изјавио је за РИА Новости координатор проруског николајевског покрета отпора Сергеј Лебедев.

– Према извештајима локалних сарадника, погодили су складиште са бојевом муницијом, у које су пре неколико дана под строгом тајном достављене ракете. Које тачно ракете, није било могуће утврдити – рекао је Лебедев.

Удар је изведен око 4 ујутро по локалном времену. Након 30-40 минута, према речима очевидаца, возило са сиренама је кренуло ка Румунији.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Наши људи из медицинског сектора потврдили су да су евакуисани погинули британци ка Румунији – рекао је Лебедев, позивајући се на један од извора из Одесе.

Према његовим речима, удар на луку је изведен и прошле недеље, али је овога пута експлозија била снажна, са великом детонацијом, која се осетила и у Одеси.

Раније је Министарство одбране Русије саопштило да су ударом оперативно-тактичког комплекса „Искандер“ уништена два лансирна уређаја ПВО система Патриот и радарска станица Гираффе Оружаних снага Украјине у области Јужное у Одеској области.

Као одговор на нападе Оружаних снага Украјине на цивилне објекте, руске снаге редовно изводе прецизне ударе на локације где се налазе војници, техника и плаћеници, као и на инфраструктуру противника: енергетске објекте, објекте одбрамбене индустрије, војне управе и комуникација Украјине.

Портпарол председника Дмитриј Песков више пута је нагласио да војска не гађа стамбене зграде и социјалне установе.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ