Свет

РУСИЈА НА НОГАМА: Диверзантски напад, дигли су у ваздух (ВИДЕО)

Фото: Телеграм принтскрин

Проукрајински диверзанти из групе „Атеш“ тврде да су дигли у ваздух железничку пругу дубоко у Русији која се користила за транспорт севернокорејске муниције на линију фронта.

„Агентима „Атеша“ успело је да спроведу успешну операцију на Транссибирској железници близу Јекатеринбурга. Као резултат, пруга којом је испоручивана севернокорејска муниција је дигнута у ваздух“, написала је група на Телеграму.

Уз локацију напада, Атеш је објавио снимке који, како се чини, приказују експлозију која уништава део железничке пруге.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Група је подземни покрет који делује унутар руских територија, углавном на Криму, шпијунирајући руске војне операције и спроводећи саботаже.

Портпарол Атеша рекао је да је један од њихових руских агената извео саботажу.

„Одбио је награду јер ради из идеолошких разлога. Његов циљ је да заустави криминални рат који води његова земља против Украјине“, рекли су за Кијев пост.

Ово се догодило док се Владимир Путин, председник Русије, састао са мађарским лидером Виктором Орбаном по први пут у низу контроверзних мировних преговора у петак о томе како окончати рат у Украјини.

Премијер Мађарске стигао је у Москву након посете Украјини почетком ове недеље и обећања да ће деловати као посредник у предлозима за примирје.

„Спреман сам да разговарам о нијансама [мира] са вама“, рекао је Путин, додајући да Мађарска постаје „последња“ земља која може да разговара и са Европом и са Русијом.

Као одговор, лидери ЕУ су оштро критиковали посету, рекавши да Орбан не делује у име блока.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ