Свет

ВОЗ СА ОПАСНИМ МАТЕРИЈАМА ИСКОЧИО ИЗ ШИНА: Букнуо велики пожар, издато хитно упозорење (ВИДЕО)

ЗДРАВСТВЕНИ званичници издали су хитно упозорење након што је воз који је превозио отровне материје искочио из шина и експлодирао у ватрену лопту у Северној Дакоти.

Екипе „Хазмата“ распоређене су у удаљену област око 386 километара северно од Фарга, након што је 29 вагона воза ЦПКЦ-а искочило из шина у петак око 3.45 ујутро (по локалном времену).

Опасни материјали у возу су били безводни амонијак, сумпор и метанол, за које су званичници упозорили да се избацују из олупине у токсичном диму. Амонијак је највећи ризик, а ако је изложен једињењу, може изазвати пецкање очију, носа и грла, као и слепило, оштећење плућа и смрт.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Здравствени званичници рекли су да тренутно немају планове за евакуацију тог подручја, али ће можда тражити да ослободе градове Бордулац и Карингтон ако се ветар промени.

– Ветар нам тренутно иде у прилог. Ризик се смањио увелико, али је и даље присутан све док је пожар присутан – рекао је за ВКМГ6 Бил Сус, менаџер програма за истраживање изливања у Одељењу за квалитет животне средине Северне Дакоте.

Узрок искакања из шина тренутно је нејасан, а званичници кажу да покрећу истрагу о несрећи.

Нема раних извештаја о повредама, страдалима или нежељеним ефектима изазваним токсичним искакањем из шина, а наводно су инжењер и кондуктер воза успели да напусте место несреће неповређени.

Ватрогасне екипе на железници биле су на лицу места које се боре са пожарима, а снимци су подељени на друштвеним мрежама на којима се види како огромна ватрена лопта гута олупину.

Извор: Дејли мејл

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ