Свет

ПОКРЕНУТ МАСОВНИ НАПАД: Ракете су испаљене

Фото: Х принтскрин

Либански Хезболах покренуо је нови масовни напад на северне делове Израела, само неколико сати након што је израелска војска објавила да је у нападу убила једног од високорангираних припадника либанског покрета.

Како преносе израелски медији, сирене упозорења огласиле су се у граду Киријат Шмона, који је раније био мета напада Хезболаха, као и у другим градовима на северу земље.

Верује се да је овај напад, тренутно непознатог интензитета, освета Хезболаха за убиство команданта.
„Из Либана је испаљено неколико ракета на Киријат Шмон и друга подручја, као и на северни део Голанске висоравни. Није било извештаја о повређенима у нападима“, саопштила је ИД.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Смрт команданта потврдио је Хезболах и навео да је то Мухамед Нимах Насер који је убијен у израелском нападу дроном у граду Тиру.
Командовао је регионалним огранком Хезболаха, тачније јединицом „Азиз” која се налази у јужном делу Либана.

Раније је тензије са Либаном прокоментарисао израелски министар одбране Јоав Галан, који је рекао да војници који се боре у Гази могу да наставе борбу у Либану.

„Сваког дана снажно и снажно ударамо на Хезболах и такође ћемо доћи до стања пуне спремности. Више волимо договор, али ако нас реалност примора, знаћемо како да се боримо“, рекао је Галант.

Извор: Клиx.ба

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ