Свет

Ово су нападачи који су извели терористички напад у Русији (ФОТО/ВИДЕО)

Након терористичких напада у Дагестану, у којима је убијено шест полијцајаца и рањено најмање 12 људи, медији преносе да су терористи који су извршили напад у Махачкали идентификовани, а реч је о Осману и Адилу Омарову.

„У нападу на Махачкалу учествовала су два сина шефа Сергокалинског округа Дагестана Магомеда Омарова: Осман и Адил Омаров,“ потврдио је Комерсант ову информацију извор у агенцијама за провођење закона.

Он је поднео оставку, а потом је и приведен.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Нападачи на православне цркве и синагоге у Дербенту и Махачкали били су следбеници међународне терористичке организације. Органи за провођење закона су то јавили ТАСС-у.

„Милитанти који су извршили нападе у Махачкали и Дербенту присталице су међународне терористичке организације. Током истраге биће идентификовани њихови организатори,“ рекао је саговорник агенције.
Користили оружје убијених полицајца
Према извору агенције, милитанти су користили оружје стране производње, укључујући најмање једну јуришну пушку. Нападачи су користили и оружје убијених и рањених полицајаца.

Број нападача је и даље непознат, према званичним подацима, приведена су два милитаната.

Уведен режим противтерористичке операције

Део Дербента је без струје. У републици је уведен режим противтерористичке операције. Отворени су кривични случајеви за тероризам.

Три терористичка напада у једном дану

Подсећамо, данас је дошло до терористичког напада у граду Дербенту и Махачкали, у Републици Дагестан, у ком је убијено најмање шесторо полицајаца, а рањено најмање 12. Међу жртвама је и свештеник Николај Котелников (66) којем су нападачи пререзали гркљан.

„Према информацијама које сам добио, отац Николај је убијен у цркви у Дербенту и пререзан му је гркљан. Имао је 66 година и био је веома болестан. Упуцан је чувар Михаил у цркви у Махачкали-1, наоружан само гасним пиштољем,“ рекао је председник Јавне комисије за праћење Дагестана, преносе тамошњи медији и друштвене мреже.

Након напада у Дагестану, дошло је и до пуцњаве на граници Абхазије и Руске Федерације.

Извор: Блиц.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ