Свет

ХАОС НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ У НЕМАЧКОЈ: Има мртвих и рањених

Полиција је навела да је држављанин Авганистана (27) у петак увече најпре напао сународника (23) „предметом сличним ножу“ у Волмирштету, a касније је напао групу људи који су гледали фудбалску утакмицу између Немачке и Шкотске у дворишту приватне куће

Немачка полиција убила је једног Авганистанца који је усмртио сународника у нападу хладним оружјем и након тога ранио тројицу Немаца, од којих двојицу тешко, док су гледали на телевизији утакмицу на отварању Европског првенства у фудбалу у Немачкој, саопштила је данас полиција.

Полиција је навела да је држављанин Авганистана (27) у петак увече најпре напао сународника (23) „предметом сличним ножу“ у Волмирштету, малом граду који се налази на око 130 километара западно од Берлина, и да је жртва касније преминула од задобијених рана.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Авганистанац је касније напао групу људи који су гледали фудбалску утакмицу између Немачке и Шкотске у дворишту приватне куће, када је ранио тројицу Немаца, од којих двојицу тешко, наводи полиција, пренео је АП.

Полиција истиче да је нападач затим напао и полицајце позване на лице места након чега су двојица полицајаца пуцала и ранила мушкарца који је убрзо преминуо у болници. Полиција наводи да мотив није познат.

Министарство унутрашњих послова немачке савезне државе Саксонија-Анхалт, у којој се налази Волмирштет, саопштило је да је полиција повећала своје присуство широм државе.

Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој и траје до 14. јула.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ