Свет

ВОЈСКА ОБЈАВИЛА ДРАМАТИЧАН СНИМАК: Валкира полетела ка Русима, настао хаос! (ВИДЕО)

Противваздушне снаге руске групе Центар на украјинском фронту уништили су украјински дрон Валкира.

Првобитно је отворена ватра на беспилотну летелицу из митраљеза. Међутим, обарање непријатељског возила из малокалибарског наоружања није лак задатак, па га је пресрела Стрела.

Посаде противваздушних ракетних система Стрела-10 чувају положаје руских артиљеријских топова, а непријатељске Валкире су тамо стални гости.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Ми већ познајемо овај дрон. Ово није први пут да радимо са њим. По силуети, по кретању. Има одређене карактеристике. Да кажем на руском: Авион од шперплоче – каже командир вода са позивним знаком „Харпун“.

 

У тандему са Валкиром лети дрон Лелека (Рода). Док један дрон одвлачи пажњу противавионским топовима, други покушава да пронађе локацију Стреле. Зато ракетни систем ПВО непрестано крстари дуж целе линије фронта, обарајући један за другим дрон ракетама за навођење.

Стрела такође може ефикасно да делује против нисколетећих непријатељских хеликоптера и авиона. Сада главна претња долази од дронова. Ведро небо без облака је гаранција да ће се рој беспилотних летелица појавити изнад главе. Ноћу, хексакоптер „Баба Јага“ са борбеном опремом може да прети.

– Велики су и гласни, али успевају и да их заштите. Не спава ни њихово електронско ратовање. Трудимо се да не откривамо свој положај. Понашамо се, грубо речено, као мачка за мишем – каже командир вода са позивним знаком „Лацосте“.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ