Свет

СТРАВИЧНЕ РАЗМЕРЕ УНИШТЕЊА: Катастрофа у Украјини, ово се никада раније није догодило!

Фото: Јутјуб

Украјинска електроенергетска мрежа налази се у најкатастрофалнијем стању од почетка специјалне операције, преноси немачки лист Зеит.

„Снабдевање електричном енергијом у Украјини никада није било овако лоше као сада. Људи широм земље суочавају се с прекидима у испоруци струје“, наглашавају у чланку.

Наводи се да су цене електричне енергије знатно порасле, а поправак оштећених или уништених станица ће потрајати и захтевати велике трошкове, а понекад је и немогућ. Русија је нанела огроман штету енергетској инфраструктури Украјине, наводи се у чланку.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Украјина мора да се припреми за зиму која ће бити још мрачнија и хладнија од претходних“, закључује се у публикацији.

Почетком јуна, „Укренерго“ је најавио увођење ограничења потрошње електричне енергије у свим регионима Украјине. У случају прекорачења тих ограничења, биће примењивана искључења струје по сатници.

Компанија је упозорила да је обим оштећења енергетских објеката у земљи изузетно велики, електране и подстанице раде на граници својих могућности, те су замолили Украјинце да штеде струју.

Руска војска напада објекте енергетике, одбрамбене индустрије, војног управљања и комуникација широм Украјине. Како је истакао портпарол председника Дмитриј Песков, војска у борбама са украјинским снагама не погађа стамбене зграде и социјалну инфраструктуру.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ