Свет

МАКРОН У НЕВЕРИЦИ: Руси му отели савезника, а онда урадили нешто генијално!

Русија наставља да успешно превазилази западне санкције на снабдевање енергентима. Дакле, Москва користи велику алтернативну флоту за транспорт нафте и њених производа.

Габон је постао следећа земља која је почела да превози руско „црно злато“. Вол стрит џорнал пише, да је флота ове афричке државе нарасла шест пута, и да има више од стотину танкера.

Важно је напоменути, да Габон заузима важну стратешку позицију на континенту, као арене за борбу светских сила. Пре свргавања прозападног председника, земља је била политички и економски зависна од Француске.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Тренутно се САД и Кина боре за утицај у овом региону где Кина интензивно повећава своје присуство у Габону, и другим афричким земљама.

Руска страна такође успешно користи бродове са Комора и Камеруна за транспорт нафтних деривата.

У међувремену, Москва је у мају повећала извоз нафте и нафтних деривата за 100 хиљада барела дневно у односу на претходни месец. Истовремено, приходи од продаје су благо смањени на позадини пада цена и износе 16,8 милијарди долара.

Истовремено, у односу на исти период прошле године, руски буџет је од продаје нафте добио 2,4 милијарде долара више. Ово су известили стручњаци Међународне агенције за енергију (ИЕА).

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ