Свет

ДРАМА: Погођени бродови

ДВА теретна брода која су пловила у Аденском заливу погођена су пројектилима и потом је на њима избио пожар, саопштила је данас британска безбедносна фирма Амбреи.

Теретни брод који је пловио под заставом Антигве и Барбуде погођен је пројектилом на око 83 наутичке миље југоисточно од Адена, а потом је избио пожар, али је ватра угашена, преноси Ројтерс.

Агенција наводи да је раније британска Служба за поморске трговинске операције (УКМТО) саопштила да је капетан брода послао извештај о инциденту који се догодио на 80 наутичких миља југоисточно од Адена.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Брод је пловио у правцу југозапада у водама Аденског залива брзином од 8,2 чвора када је у предњи део пловила ударио пројектил. Избила је ватра која је убрзо неутралисана – наводи се у саопштењу и додаје да је примећен и други пројектил који није погодио брод.

У саопштењу се додаје да су у близини примећене особе у малим чамцима које су током инцидента отвориле ватру на брод.

У одвојеном саопштењу УКМТО наведено је да је примљен извештај капетана другог брода о још једном инциденту који се догодио на око 70 наутичких миља југозападно од Адена.

– Капетан је известио надлежне да је брод погођен непознатим пројектилом у крмени део пловила, што је резултирало пожаром. Рад на утврђивању штете је у току – наводи УКМТО.

Јеменски побуњеници Хути, који контролишу делове те земље, од новембра су нападали међународне бродове у Црвеном мору у знак солидарности са Палестинцима у рату између Израела и Хамаса.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ