Свет

САД У ПАНИЦИ: „Русија ће их згазити?“

Амерички министар одбране Лојд Остин каже да ће дозвола Вашингтона дата украјинској војсци за ограничене нападе у Русији америчком муницијом бити „веома корисна Украјинцима у будућности“.

Остин је разговарао с новинаром Си-Ен-Ена Волфом Блицером, у разговору се придружио другим светским лидерима поводом осамдесете годишњице Дана Д, укључујући председника Џозефа Бајдена, француског председника Емануела Макрона, британског премијера Ришија Сунака и канадског премијера Џастина Трудоа.

Остинови коментари уследили су неколико дана након што је Бајден дао Украјини дозволу да нападне америчком муницијом циљене на руској територији, иако је те нападе ограничио на мете близу границе Харкова, где су руске снаге концентрисале своје напоре.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Упитан о слабљењу подршке у САД, Остин је рекао да верује да постоји „снажна подршка Украјини“ код чланова обе политичке странке, упркос вишемесечном одлагању слања последњег пакета помоћи у Конгресу.

Нагласио је да сматра да се руски председник Владимир Путин вероватно неће зауставити на Украјини, већ да ће се конфликт проширити.

„Украјина је важна, не само за потребе Украјине, не само за Европу – важна је за нас и за цео свет. Морамо да се уверимо да Путин нема могућност да згази Украјину јер, као што је председник (Бајден) рекао, постоје велике шансе, готово извесне, да се Путин ту неће зауставити. Наставиће да напредује у другим актима агресије“, рекао је Остин.

Извор: ЦНН/Новости

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ