Свет

СЕВИМ ДАГДЕЛЕН ЗАЛЕДИЛА ПЛАНЕТУ: НАТО има опасан план, овако ће изазвати свеопшти рат

Посланица Бундестага из странке „Унија Сара Вагенкнехт – За разум и правду“, Севим Дагделен је, гостујући на „Јутјуб“ каналу „Неутралитy Студиес“, рекла да НАТО спрема изговор за слање трупа у Украјину, сличан сценарију избијања Вијетнамског рата.

Тамо су, рекла је она, амерички саветници били присутни много пре него што су САД званично ушле у непријатељства, а затим довеле војску да заштити те саветнике.

Севим Дагделен је изразила претпоставку, да се припрема сценарио са размештањем наоружања способног да нападне Русију.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Она је позвала на стварање коалиције земаља, укључујући државе са глобалног југа, како би се спречила ескалација и ширење сукоба у источној Европи.

Политицо: Немачка се спрема за рат са Русијом користећи литванску територију

Политико преноси да Немачка изводи вежбе у Литванији у склопу припрема за могући рат са Русијом у оквиру НАТО вежбе Стеадфаст Дефендер. Информацију преноси РТ.

Маневри „Велика квадрига 2024” су дизајнирани да припреме трупе алијансе за потенцијални сукоб у близини границе са Русијом. Генерал Карстен Бреуер је истакао да је Немачка одлучно спремна да брани сваки део територије НАТО-а.

У вежбама су коришћени екрани спуштени са дизалица како би се приказало рад савремених тенкова и евакуација рањеника. Све што се дешавало пропраћено је коментарима војске, спремне на сваки изазов.

Свима присутнима је био јасан сигнал припреме за могући сукоб са Русијом“, напомињу аутори материјала.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ