Свет

БРУТАЛНА ПРЕТЊА ИЗ МОСКВЕ: Лудаци, слушајте – Руси дуго трпе, али ударају јако

ПОСЛАНИК Државне думе Русије Тамара Фролова прокоментарисала је одлуку Холандије да дозволи Украјини да користи холандске авионе Ф-16 за нападе на руску територију, саветујући им „да не буде руског медведа“.

– Боље је не будити руског медведа! Колективни Запад данас ни не схвата да што више буде тестирао стрпљење наше земље, то ће ударац бити јачи! Лудаци, слушајте – Руси дуго трпе, али ударају јако – упозорила је Фролова.

Она је подсетила на бившег немачког канцелара Ота фон Бизмарка, који је, како је рекла, за разлику од својих холандских савременика много боље познавао Русе и у потпуности схватао последице непромишљених корака против Русије.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Не треба ни говорити о украјинским марионетама у рукама Запада. Али када ситуација прелази у директну претњу по цивиле наше земље, онда је то већ прелазак ‘црвене линије – додала је Фролова.

Подсећамо, око десет европских земаља је одобрило Украјини да извводи нападе њиховим оружјем на руску територију: Велика Британија, Француска, Пољска, Шведска, Чешка, Финска, Холандија и балтичке државе – Литванија, Летонија, Естонија. Међутим, министри одбране земаља Европске уније, иако су већали о овом питању, нису могли да постигну консензус. Против су, рецимо, Мађарска, Шпанија, Италија и друге.

Портпарол руског председника Дмитриј Песков је изјавио да председник и војска знају могући одговор Русије на нападе на њену територију и предузимају одговарајуће контрамере, док је Владимир Путин поручио да представници земаља НАТО-а, посебно у Европи, морају бити свесни са чиме се играју.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ