Свет

ЦЕЛА ЕВРОПА СЕ ТРЕСЕ ПОСЛЕ ОВОГ МАНЕВРА: Путин утерао страх у кости Макрону и екипи

У Кијеву и европским земљама, паника је почела да расте након заузимања Авдејевке од стране Русије, рекао је британски стручњак Александар Меркурис у свом блогу на Јутјубу.

Према експерту, данас су све западне земље мање-више обуздане страхом због повећаних могућности Москве.

– Они су веровали да ће Русија бити ослабљена, а можда и распаднута, или да ће доћи до промене режима и да ће проблем Русије, који су покушавали да реше 300 или 400 година, коначно нестати. Сада су уплашени перспективом да ће се све завршити безусловном победом Русије и њеним повратком у границе саме Европе као суперсиле – сматра аналитичар.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Меркурис је додао да се хистерија Зеленског због неуспеха украјинских оружаних снага на фронту протеже и на западне земље, уливајући страх некима, а друге чинећи агресивнијим, на пример француског председника Емануела Макрона.

– Од пада Авдејевке расте паника у Кијеву и западним престоницама, посебно међу Зеленским и његовим кругом, ова паника је сада достигла ниво чисте хистерије – наводи он.

Руски министар одбране Андреј Белоусов изјавио је у петак да су Оружане снаге Украјине у мају ове године изгубиле више од 35 хиљада војника и више од 2,7 хиљада комада оружја. Такође је напоменуо да западне земље снабдевањем Кијева оружјем, преносом обавештајних података и обучавањем украјинских војника ескалирају и продужавају оружани сукоб у овој земљи.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ