Свет

ЗЕЛЕНСКИ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО: Ово је опасно и за САД

Володимир Зеленски изјавио је данас да намера Доналда Трампа да прекине рат у Украјини помоћу уступака може бити опасна не само за Украјину, већ и за позицију САД у свету.

Он је поновио да руски председник Владимир Путин нема намеру да се заустави ако победи у рату.

Зеленски је рекао у интервјуу за Гардијан да је уверен да се Путин неће зауставити у Украјини и да ће ићи даље ако добије рат.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Зеленски је оценио да могући договор Трампа са Путином о прекиду рата у Украјини неће зауставити руског председника у освајању и да би то значило да је Трамп губитник, пренела ја агенција РБЦ Украјина.
„И тада ће Путин кренути даље, схватајући да САД више нису тако велики играчи, а онда ће други ауторитарни лидери других земаља ући у арену. Ово је трећи светски рат“, навео је Зеленски.

Трамп је више пута изјављивао да ће наводно моћи да прекине рат у Украјини за неколико дана директним контактом са Путином.

Трамп је недавно дао изненађујућу најаву током једног од својих састанака са потенцијалним донаторима кампање, рекавши да би наводно „бомбардовао Москву и Пекинг, ако Русија нападне Украјину или Кина изврши инвазију на Тајван“.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ