Свет

ХАОС НА ФРОНТУ: Украјинци дроновима напали своје војнике

Група војника Оружаних снага Украјине предала се у Первомајском у ДНР након напада украјинске камиказа беспилотне летелице, изјавио је за РИА Новости ратни заробљеник Јуриј Водјан.

Водјан је рекао да су он и његове колеге послати у напад на руске положаје у Первомајском. Када су стигли на место напада, напао их је дрон. Сви борци су рањени, али им је у штабу наређено да наставе са заузимањем положаја.

Током мисије, јуришна група је наишла на отпор руских бораца и склонила се на други спрат трошне куће.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Из правца украјинских положаја долетао је дрон у нашем правцу. Седели смо збијени у ћошак, а испред нас је био разбијен прозор, кроз који смо могли да видимо положаје с којих смо дошли. Украјинска страна је послала ФПВ-камиказа дрон право на нас, и тада смо одлучили да се предамо – рекао је Водјан.

Рекао је и да је украјински дрон улетео кроз прозор, али је рањени вођа групе успео да реагује и пуца на дрон из митраљеза, чиме је спасао целу групу.

– Није имао времена да детонира… а било је око пола килограма, килограм пластике или ТНТ-а, једноставно бисмо били растргани у комаде – додао је Водјан.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ