Свет

НАПАД НА РУСИЈУ: Погођена стамбена зграда, од силине удара се преполовила (ВИДЕО)

Фото: Х принтскрин

У украјинском нападу на Белгород погођена је вишеспратница, и према првим информацијама, 19 особа је повређено, а трага се за људима који су можда под рушевинама, јављају руски медији.

„У улици Шчорса у Белгороду, срушио се улаз у вишеспратницу, хитне службе су на лицу места“, рекао је губернатор Вјачеслав Глатков, пренела је агенција РИА Новости.

Како је појаснио, до трагедије је дошло због напада украјинских оружаних снага.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Град Белгород и Белгородски округ били су изложени масовном гранатирању од стране Оружаних снага Украјине. На Харковском брду, услед директног поготка гранате у стамбену зграду, срушио се цео улаз од 10. до првог спрата“, написао је Глатков на Телеграму.

Ватрогасци и спасиоци трагају за особама које се налазе под рушевинама, пренео је Интерфакс. Агенција је навела да прети да дође до урушавања и суседних улаза, тако да је у току евакуација.

У Белгороду је данас неколико пута проглашавана ваздушна опасност.

Дан раније, украјинске трупе су, такође, масовно гранатирали Белгород. У нападима је погинуо један цивил, а још 29 особа је повређено.

Осим тога, оштећено је више од 300 станова у 85 зграда, четири индивидуалне стамбене зграде и 14 пословних објеката. У региону је на снази жута узбуна од терористичких напада, која подразумева интензивирање рада органа за спровођење закона, вршење претреса на железничким станицама и местима где је гужва, стављање медицинских организација у стање високе приправности и јачање безбедности стратешких објеката.

Извор: Танјуг/РИА Новости/Интерфакс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ