Свет

ТОТАЛНИ ХАОС У ФРАНЦУСКОЈ: Има рањених у сукобу полиције и демонстраната (ВИДЕО)

На првомајским демонстрацијама у Паризу полиција је користила пендреке, има рањених

На првомајским демонстрацијама у Паризу избили су нереди, полиција је употребила пендреке и сузавац, а има и рањених, јавља дописник РИА Новости.

Првомајске демонстрације прешле су се са Трга Републике на Трг народа. Међу учесницима је било неколико стотина радикала из црног блока, обучених у црно и лица покривених маскама и капуљачама. Убрзо након почетка поворке, почели су да разбијају стаклене излоге и аутобуске станице.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Интервенисала је полиција. Радикали су на њих бацали петарде, ватромете и стаклене флаше. Тада су полицајци почели да гурају демонстранте пендрецима. Оборили су људе на земљу, а неколико људи је повређено.

Када је колона стигла до Плаце де ла Бастиље, полиција је покушала да подели демонстранте у групе. Блокирали су део Булевара Волтер, гурајући људе назад, а на тргу су почели да бацају сузавац у масу.

Радикали ипак настављају са погромом, исписују антикапиталистичке пароле на излоге.

Првог маја у Француској се традиционално одржавају маршеви у част празника рада. Према речима органа за спровођење закона, најављено је укупно 270 акција у њима може да учествује од 130 до 150 хиљада људи.

Полицијска префектура главног града саопштила је да се на демонстрацијама очекује између 15 и 30 хиљада учесника. Пре почетка акције претресено је око 500 људи, одузети су ножеви и боксеви, а 15 особа је приведено.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ