Свет

ЗЕЛЕНСКИ ОБЈАВИО ЈЕЗИВ СНИМАК: Гори Украјина (ВИДЕО)

КИЈЕВ – Украјински председник Володимир Зеленски објавио је данас на свом Фејсбук налогу да су руске снаге протекле ноћи напале Украјину са више од 60 дронова Шахед и скоро 90 пројектила разних типова.

„Током ноћи било је више од 60 напада дроновима Шахед и 90 пројектилима разних типова. Свет јасно види мете руских терориста: електране и мрежу за снабдевање електричном енергијом, хидроелектране, обичне стамбене зграде, чак и тролејбусе. Русија се бори против живота обичних људи“, написао је Зеленски и додао да надлежне службе већ раде у свим градовима који су били мете напада, преноси Укринформ.

Зеленски је поручио да нико неће остати без помоћи, као и да је у току успостављање снабдевања електричном енергијом.

„Харков, Запорожје, Суми, Полтава, Дњепропетровск, Одеса, Хмељницки, Виница, Франковска област, свуда су у току активности надлежнх служби. Руске ракете не касне као пакети помоћи нашој држави. Шахеди нису неодлучни, као неки политичари“, поручио је Зеленски.

Министар унутрашњих послова Украјине Игор Клименко објавио је данас на свом Телеграм каналу да су у руском нападу на Хмељницки погинуле две особе, а најмање осам је повређено.

Према речима команданта украјинског ратног ваздухопловства Николај Олешчука, украјинска ПВО уништила је 55 руских дронова Шахед и 37 пројектила.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ