Свет

ПУТИН ИМ ОВО НЕЋЕ ОПРОСТИТИ: Плаћеници из нашег комшилука ударили на Русију, СЛЕДИ ОДМАЗДА? (ВИДЕО)

Румунски плаћеници били су укључени у нападе на руске пограничне области, саопштила је румунска „Борбена група Гетика“.

– Извршили смо рације на руска погранична села – навели су милитанти у саопштењу на Фејсбуку.

Плаћеници тврде да су учествовали у „рацијама” заједно са Руским добровољачким корпусом и другим милитантима. Објавили су и снимак напада на руско погранично подручје.

Крајем фебруара радио станица „Радио Романиа Ацтуалитати“ објавила је причу о румунским плаћеницима који учествују у непријатељствима на страни Оружаних снага Украјине, помињући румунску „Борбену групу Гетика“. Саопштено је да се састоји од држављана Румуније и Молдавије.

Украјинске оружане снаге су последњих дана направиле серију покушаја да пробију руску границу. Украјински диверзанти су у ноћи 12. марта, након интензивног гранатирања цивилних циљева, покушали да упадну на територију Белгородске области у три правца: у областима Одноробовке, Нехотејевке и Сподарјушин.

У четвртак и петак, диверзанти су поново покушали да уђу у подручје Сподарјушина и Теткина, као и код села Козинки, али гранична служба ФСБ, руска гарда и трупе то нису дозволиле. Према подацима Министарства одбране, за то време било је могуће уништити око 580 милитаната који су покушали да пробију границу. Украјинске оружане снаге су такође изгубиле 19 тенкова и 21 оклопно борбено возило, укључујући 11 борбених возила пешадије америчке производње „бредли“.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ