Свет

ВЕЛИКИ СКАНДАЛ ДРМА УКРАЈИНСКУ ВОЈСКУ: Откривено је

Украјинска безбедносна служба саопштила је да је у украјинској војсци открила корупцијску шему у куповини оружја у укупном износу од око 40 милиона долара.

Велика превара приликом војне набавке потврђена и у украјинском министарству одбране, имаће велики одјек у земљи која се бори са руском инвазијом која траје две године, преноси Ројтерс.

СБУ је саопштила да је истрага „разоткрила званичнике украјинског министарства одбране и менаџере добављача оружја компаније Лавов Арсенал, који су противправно присвојили скоро 1,5 милијарди гривни у процесу куповине артиљеријске муниције“.

„Према налазима истраге, бивши и садашњи високи функционери министарства одбране и челници повезаних компанија су умешани у проневеру“, наведено је у саопштењу.

СБУ је навела да је компанија Лавов Арсенал у августу 2022. године склопила уговор о куповини 100.000 минобацачких граната и да је плаћање извршено унапред, а да је део средстава пребачен у иностранство.

Гранате, међутим, никада нису испоручене, а други део средстава је потом пребачен на друге рачуне у иностранству.

Борба за искорењивање ендемске корупције остаје главно питање док Украјина покушава да обезбеди чланство у Европској унији, наводи Ројтерс.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ