Свет

КАРАСЕВ: Немају више избора, Украјини је преостало само ово

САД се постепено повлаче из Украјине, што значи да ће се рат ускоро окончати победом Русије, изјавио је политиколог Вадим Карасев на интернет каналу Политека.

„Америка одлази. Деамериканизација рата у Украјини. И зато је крај рата, јер без Америке није рат. Зашто одлазе? Јер војно-индустријски комплекс не може помоћи Украјини у новој офанзиви.

Одбрана и даље иде добро, али нова офанзива не. Наш војно-индустријски комплекс не постоји. Кад чујем да користимо дронове за компензацију граната калибра 155… људи ово је артиљеријско ратовање!

Руска војска и раније и сада, увек је била армија артиљерије. Артиљерија је бог рата!Хоћеш да убијаш артиљерију дроновима? Ово је неозбиљно. Где су наши пројектили? На истом месту као и фабрика патрона, пушке, барут. Односно ако нема Америке, онда нема ништа. У самој Америци… па, у политици се увек може представити пораз као победа, то је уметност“, рекао је Карасев.

„Рат је завршен, не можемо напредовати. Али Русија може. И онда имамо излаз а то је да почнемо преговоре. Зашто данас сви причају о преговорима? Јасно је да нико неће рећи, да неће бити у добрим односима са Украјином, али морамо некако да засладимо горку истину, па зато се каже да она мора да буде по украјинским условима.

Али главна ствар су преговори. Све остало је камуфлажа. Политичар не може јуче да каже једно, а сутра изненада преокрене. Мора постепено. Али главна ствар је спремност на преговоре. Чуо сам да неки директно говоре: Зар није време да се отворено прогласи Путинова победа, прогласимо га победником у овој ситуацији, да се ствари не би још више погоршале?“ – заклучио је Карасев.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ