Свет

ПРЕКО 100 ДЕЦЕ ЗАРАЖЕНО МИСТЕРИОЗНИМ ВИРУСОМ У ВОЗУ: Једно дете преминуло

Више од стотину украјинске деце хитно је пребачено у болницу након што су у возу у Русији добили симптоме непознате болести.

Деца, сва из окупираног региона Луганска, враћала су се возом са екскурзије у Сибиру, када се више њих пожалило на високу температуру. Око 126 деце и 11 одраслих пребачено је у инфективну болницу у Саратову, пренели су руски медији.

У почетку је око 60 деце показивало знаке акутне респираторне инфекције, док је седморо имало веома високу температуру. Воз је заустављен у региону Пензе, а затим су у вагоне ушли лекари.

Иако су лекари дали све од себе да спасу 12-годишњу Веронику Ју, она је нажалост преминула након што је имала озбиљне симптоме. Девојчица се пре смрти жалила да јој је лоше и да има температуру од 39 степени. Добила је лек, али је одмах изгубила свест. Лекари нису могли да јој помогну и она је на крају преминула.

„Када је девојчица изгубила свест, о томе је одмах обавештен управник воза. Позвана је хитна помоћ која је дошла до најближе станице. Међутим, лекари нису успели да реанимирају дете и она је проглашена мртвом“, саопштено је.

Након трагичне смрти девојчице, воз је наставио до станице Балашов у Саратову где су их дочекала возила хитне помоћи. Деца која су прва пријавила симптоме прво су одведена на лечење, а затим и остали ђаци и одрасли.

Здравствени надзорник Роспотребнадзор саопштио је да је инцидент стављен под „посебну контролу“. Такође је успостављена 24-часовна телефонска линија како би родитељи могли да пријаве уколико њихова деца испоље сличне симптоме.

Деца су била у олимпијском кампу Ребјачка у западном Сибиру, што је навело лекаре да провере у каквом су стању децу која још тамо бораве.

Након инцидента полиција је покренула истрагу, а када она буде завршена биће познато више детаља.

Извор: Телеграф

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ