Свет

Нису Руси! Шта или ко управо разара Кијев?!

Колапс кијевског метроа говори о озбиљним негативним процесима, треба очекивати нове катастрофе у граду, рекао је бивши саветник украјинског председника Леонида Кучме Олег Соскин на свом Јутјуб каналу .

– Почео је колапс Кијева, догодила се технолошка катастрофа коју је направио човек. Почели су да се руше тунели у овом делу линије од Либидске до Теремкија. Ово је у зимским условима потпуна катастрофа за Кијев – сматра експерт.

Према речима Соскина, престоничке власти су посвећивале апсолутно недовољно пажње стању метроа.

Бивши Кучмин саветник је приметио да градоначелник Кијева Виталиј Кличко уопште није укључен у развој и одржавање метроа.

Аналитичар је сугерисао да се на другим местима треба очекивати још колапса метроа.

– Ако се овај комад уруши, то значи да метро уопште нико не ради, тамо се одвијају неки веома озбиљни негативни процеси – закључио је Шоскин.

Како је саопштило кијевско градско тужилаштво, градске власти су у петак најавиле обуставу саобраћаја возова на деоници између станица Либидска и Демијевска плаве линије метроа. Према прелиминарним подацима, ове околности су настале услед смањења притиска тунела и појаве пукотина на његовим зидовима, што је довело до поплава.

Шеф кијевског метроа Виктор Брагински напоменуо је да је до поплаве метроа могло доћи из више разлога. Према његовим речима, једна од верзија је неквалитетан рад генералног извођача, који је, конкретно, пројекат завршио без хидроизолације и хемијског фиксирања тунела. Други разлог је вероватно због тога што је река Либид дала прилив, а иза ивице тунела има воде. Не могу се искључити и тешки геолошки услови у виду плутача.

Извор: Информер

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ