Свет

САД у опасности, стигло упозорење? „Ако Путин…“

Уколико САД не подрже Украјину у борби против Русије, то би нанело велику штету америчким економским и безбедносним интересима, изјавио је портпарол Беле куће.

„Ако (руски председник Владимир) Путин добије Украјину, стаје на праг НАТО-а. И као што сам рекао пре неки дан, ако мислите да је цена подршке Украјини сада висока, размислите о томе колико ће то бити не само у новцу, већ и у америчкој крви ако морамо почети да делујемо у складу са нашим обавезама из члана пет“, рекао је портпарол Беле куће за националну безбедност Џон Кирби на брифингу за новинаре.

Кирби је рекао да је политичка контроверза око помоћи Украјини „велики поклон Владимиру Путину“, саопштио је Стејт департмент.

„Он је рачунао на такав развој догађаја још од почетка овог рата. Ако вам је стало до наше националне безбедности, требало би да видитеПутина какав јесте, требало би да видите Русију онакву каква јесте и схватите да помажете Украјини… помажете да они победе у овом рату је у великој мери у интересу наше националне безбедности и интереса националне безбедности свих наших савезника у Европи“, рекао је Кирби.

Члан пет Северноатлантског уговора захтева од држава чланица да оружане нападе на било коју државу чланицу сматрају нападима на целу Алијансу и да пруже хитну војну помоћ.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ