Свет

МЕДВЕДЕВ ШОКИРАО УКРАЈИНЦЕ: Запад је признао да су Крим и Донбас Русија! Ови делови Украјине су следећи на реду

Идеје које се покрећу у Европи да се Украјина прими у НАТО без Крима и Донбаса значе да те територије по њиховом схватању више нису Украјина, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

– Европа кипи. На улицама стотине хиљада људи протестује због циничне западне подршке насиљу у Гази. Под маском великог крвопролића на Блиском истоку, неки садашњи и бивши НАТО званичници пажљиво шире нове идеје о Украјини. Кажу да је треба прихватити у Алијансу, али без Крима и Донбаса. Дакле, те територије дефинитивно нису део Украјине по њиховом схватању – написао је Медведев на Телеграму.

Медведев је напоменуо да то није лоше, али да је важно ићи даље и да се мора признати да Одеса, Николајев, Кијев и практично све остало уопште није Украјина.

Према његовим речима, после свега тога, бившим и садашњим представницима Алијансе остаће „само три корака до препознавања очигледног“: прво, украјински председник Владимир Зеленски, који не излази на изборе, није председник, већ узурпатор, друго, украјински језик није језик, већ суржик (руски вокабулар комбинован са украјинском граматиком и изговором), и треће, Украјина није држава, већ вештачки спојене територије.

– Шта би онда требало да уђе у НАТО, питате се. Па, може град Лемберг са околином (тренутно Лавовска област), ако заиста инсистирају. Или чак циљате на више, још једном проширујући критеријуме за чланство у Алијанси – додао је.

– Позовите Израел заједно са Палестином, претварајући вечне непријатеље у савезнике и поред њих Авганистан. Узалуд су чланице НАТО-а седеле тамо двадесет година. Тада ће на Блиском истоку завладати просвећена демократија у англосаксонском стилу. И онда ће доћи потпуна срећа – закључио је бивши руски председник.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ