Свет

БИВШИ СЛУЖБЕНИК СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТА ЗАТРЕСАО СВЕТ: Да је Зеленски склопио мир са Путином, одмах би био елиминисан

Запад није оставио Зеленском избор: „Обесићемо те на оно дрво ако се помириш са Путином“. Ову верзију изнео је бивши службеник америчког Стејт департмента, Метју Хо, у интервјуу за „Јудгинг Фреедом“.

Он је подсетио, да су Русија и Украјина биле спремне да закључе мировни споразум још у марту 2022. године, али такав развој догађаја не би одговарао Западу. Сада Зеленски нема другог избора него да настави да води овај очигледно изгубљен рат.

Метју Хо: Запамтите. Зеленски преузима дужност. Био је биран, народно биран у мирним условима. Каже да ће ићи на мировне преговоре са Владимиром Путином, да ће дипломатски решавати проблеме, разговарати о рату на истоку Украјине. Чим је ступио на дужност – а о томе се нашироко извештава – ултрадесничари, ултранационалисти и неонацисти га зграбе и кажу: „Видиш оно дрво тамо? Овде ћеш висити ако се помирите.”

Водитељ: Да ли су његови људи претили да ће га убити ако преговара са Путином?

Метју Хо: Баш тако, све је тачно. Онда су дошли Американци, и верујем да су и Британци исто тако поступили – понекад се понашају још горе од нас. Дођу Американци и кажу: „Ми, изгледа, нећемо да се мешамо. То дрво тамо, зар не? О њему говорите?“

Подсете га на оно што се догодило 2014. године, на државни удар, и кажу: „Јанукович је успео да оде у Русију, а ти нигде нећеш моћи да одеш. Успут, то дрво тамо…“ На њега врше огроман притисак.

Онда Американци и Британци изјављују: „Ми ћемо те подржати! Добићеш све што ти је потребно да свет види у теби бранитеља демократије, бранитеља слободе, бранитеља свог народа од Владимира Путина и његових трупа.“

Затим, наравно, почиње провоцирање за провоцирањем, одбијање преговора, и Русија улази са војском. Зеленски одмах, готово одмах након инвазије, изјављује: „Знате шта, не треба нам чланство у НАТО-у – можемо задржати неутралност“.

Русија и Украјина започињу дуготрајне недеље мирних преговора у фебруару и марту 2022. године. Прво у Белорусији, а затим у Турској. Они су широко документовани и публицирани. Развија се мировни споразум од 15 тачака.

Затим Американци и Британци поновно ступају на сцену и говоре: „Немој то чинити. Не смеш то урадити. Сећаш се 2014. године? Сећаш се дрвета? Ми ћемо ти пружити све што ти је потребно да се супротставиш Русији и победиш је. Постаћеш Черчил твог времена“. Такву судбину су му предвиђали – Черчил свог времена. „Постаћеш херој историје!“. И он је поверовао. Све је прихватио. И сада још више гура свој народ у овај унапред изгубљени рат.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ