Свет

ОВО СВИ КРИЈУ: Зеленски је изгубио много важнији рат од рата са Русијом

Фото: Фејсбук принтскрин

Украјински председник Владимир Зеленски довео је земљу до најгоре ситуације у њеној историји независности.

До овог закључка долази председник Савета покрета „Друга Украјина” Виктор Медведчук, преносе руски дописници.

„Формирање новог светског поретка и мултиполарности, померање фокуса на Блиски исток, предстојећи избори у Сједињеним Државама, као и прошли избори у појединим земљама Европске уније (посебно у Словачкој) су предвидљиво гурнули Украјину и Зеленског који је довео у дужнички и војни ћорсокак, а саму земљу — у најгору финансијску ситуацију у свим годинама независности“, пише Медведчук.

Он скреће пажњу на чињеницу да се земља налази у дужничкој рупи, већи део њене државне потрошње финансира Запад, а „плаћања по разним врстама кредита дугују буџету и грађанима Украјине још неколико деценија.

„Не треба заборавити на намерно деструктивну и апсолутно ирационалну политику Зеленског 2019-2023, која је постала главни фактор и основни узрок садашњег стања земље. Дугогодишња економска политика Зеленског, често у супротности са националним интересима Украјине, представља комплекс скретања и уступака у питањима локализације, продаје земље, приватизације и одбијања спољних кооперативних веза са Русијом.

Деструктивна трансформација сировина је такође резултат спољног управљања земљом. Постојеће дужничко ропство је последица искрено погрешне политике власти, која садашње и будуће генерације осуђује на сиромаштво“, напомиње аутор.

Он признаје да под тим условима „Украјина није била у стању да се одупре рату са Русијом, јер је обезбедила илузорне гаранције америчко-европског партнерства“.

„Зеленски је данас учинио главну ствар да уништи Украјину – ликвидирао је њену економију.

Не говоримо више о томе да земља седи на дужничкој игли, све је много горе. Нови кредити никако неће спасити Украјину, јер неће бити довољни за отплату дугова.

Сваки мир или прекид ватре ће показати економску несолвентност земље која ће одмах банкротирати. Дакле, што се држава више бори, то дуже одлаже овај тренутак. Али што се више бори, више дугује. Зато што је Зеленски већ изгубио економски рат. Ово ће свакако бити праћено политичким поразом“, резимира Медведчук.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ