Свет

ОПШТА ПАНИКА У ЛОНДОНУ: Опасни терориста побегао из затвора, потера у току

Фото: Pixabay.com
Pixabay.com

Метрополитенска полиција покренула је данас хитну потеру за осумњиченим терористом који је побегао из затвора, пише Даилy маил.

Данијел Абед Калиф пријављен је полицији након што је побегао из ХМП Вандсворта јутрос око 7.50 часова.

Како пише британски медиј, полиција је саопштила да је Калиф био у притвору и чекао суђење у вези са тероризмом и кривичним прекршајем Закона о службеној тајни.

Калиф је последњи пут виђен у белој мајици, црвено-белим карираним панталонама и смеђим чизмама. Витке је грађе, има кратку смеђу косу и висок је око 185 цм. Верује се да је одбегли повезан са подручјем Кингстона, као и да је највероватније остао у округу Лондона.

Људима се саветује да не прилазе Калифу и да одмах позову 999.

Скотланд Јард изјавио је да је корисна свака информација која би могла да помогне у лоцирању Калифа – чак и ако се не односе на виђење уживо.

Командант Доминик Марфи, шеф команде за борбу против тероризма Мета, рекао је: „Имамо тим официра који врши опсежне и хитне истраге како би лоцирали и притворили Калифа што је пре могуц́е“.

Он је додао и да јавност може помоц́и и ако га види или има било какву информацију о томе где би могао да се налази.

„Молимо вас да одмах позовете 999. Такође желим да уверим јавност да немамо информације које указују, нити било какав разлог да верујемо да Калиф представља претњу за ширу јавност.“

Извор: Курир.рс/Телеграф

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ