Свет

РУСКИ ПУКОВНИК ОТКРИО: Ево зашто све НАТО тактике у Украјини пропадају против Русије

Земље НАТО су навикле да ратују са ненаоружаним армијама, па су њихови методи против Оружаних снага Русије неуспешни, а украјинске трупе претрпе велике губитке.

Ово је рекао у интервјуу за РИА Новости пуковник Рустам Сајфулин, заменик начелника Тјуменске Више војне инжењеријске командне школе.

„Део украјинских оружаних снага је прошао обуку у земљама НАТО, да тако кажем. Али у свим уџбеницима НАТО и у томе како их НАТО обучава, шта ту да се крије, у НАТО су навикли да ратују са ненаоружаном армијом.

А када против њих стане армија по својој моћи и карактеру као наша армија, као Оружане снаге Руске Федерације, тада им сви принципи и методи пропадају, што сада и видимо“, рекао је Сајфуллин.

Према његовим речима, када артиљерија ради, када ради авијација, када су такве простране територије миниране, када је оклопна компонента веома озбиљна – уџбеници НАТО постају малоефективни.

„И ми видимо резултат – чему то води. То доводи до великих губитака, пре свега међу људством Украјине, а затим и испорученог наоружања и војне технике“, додао је официр.

Пуковник Рустам Сајфулин задобио је две ране током специјалне операције, командовао је 40. инжењерско-саперским пуком 41. комбиноване армије.

За храброст и херојство у извршавању борбених задатака одликован је звањем Хероја Русије.

Конкретно, у једној од епизода наставио је да командује снагама које су му поверене под непријатељском ватром упркос тешким повредама, захваљујући чему су се његове јединице носиле са задатком преласка Северског Донца.

Тренутно, након опоравка, постављен је на место заменика начелника Тјуменске више војне инжењеријске командне школе.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ