Србија

СТРАХОВИТО НЕВРЕМЕ СЕ ОБРУШИЛО НА СРБИЈУ: У Краљеву тукао град величине ораха (ВИДЕО)

Најављене падавине стигле су до околине Краљева, тачније Лађеваца, а креће се ка Крагујевцу. Наиме, град величине ораха обелео је улице Лађевца, а невреме се, како пише на “Инстаграм” страници хаилз_србија, креће ка Крагујевцу.

У наставку дана, како је објавио наш метеоролог Ђорђе Ђурић, следи нови талас грмљавинских процеса, уз могућу локалну појаву суперћелијских олуја.

Око 14 часова веома снажан грмљавински систем формирао се у долини Западне Мораве у близини Чачка и у југозападној висинској струји премешта ће се према Шумадији. Донеће веома обилне пљускове са грмљавином, локално град и јаче олује.

У наставку послеподнева широм Србије очекују се локални пљускови са грмљавином. Биће услова за грмљавинске олује, град и обилне пљускове.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 𝗛 𝗔 𝗜 𝗟 𝗭 | SRB |® (@hailz_srbija)

Грмљавински процеси после 15-16 часова биће интензивни широм Србије, а пред крај дана и увече у јужним, централниом и источним пределима.

Широм Србије дочекује се нових 10 до 20 литара кише по квадратном метру, у зонама јачих грмљавинских процеса од 20 до 40 литара, а локално и преко 50 литара, при чему ће понегде постојат опасност од урбаних поплава, услед немогућности да одоводни и канализациони системи прихвате огромну количину атмосферске воде у веома кратком временском интервалу.

На појединим локацијама очекује се опасност и од суперћељских олуја. Сви ови грмљавински процести премештаће се југозападниј висинској струји према североистоку.

Извор: Телеграф.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ