Свет

ПУТИН УПУТИО НАЈЖЕШЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ОД ПОЧЕТКА РАТА! Да ли је могуће да се ОВО ДЕШАВА!?

И Русија и НАТО спремни су на коначни обрачун!

Након изјаве руског председника да би, уколико неко нуклеарним оружјем нападне Русију, одмах био збрисан с лица земље, те да би Кремљ, иако у доктрини Москве стоји да се нуклеарно оружје може користити само у самоодбрани, могао да усвоји америчку доктрину превентивног удара, огласила се и Алијанса, из које је саопштено да би рат у Украјини лако могао да прерасте у сукоб између НАТО и Русије.

Русија: Суочићете се с последицама
Земље које испоручују оружје Кијеву и помажу украјинским снагама суочиће се са конкретним правним последицама, поручио је током седнице Савета безбедности стални представник Руске Федерације при УН Василиј Небензја.

– Ми савесно региструјемо све такве криминалне радње САД и њихових савезника и они ће се због тога што раде суочити са конкретним правним последицама – рекао је Небензја.

Владимир Путин је, говорећи у Киргистану на економском самиту земаља насталих распадом Совјетског Савеза, рекао да би такав један удар могао избацити из строја командне пунктове.

– Ми сада само размишљамо о томе кад се они већ не стиде да говоре о томе отворено последњих година – рекао је Путин, и додао да прецизно вођени крстарећи пројектили које поседује Русија надмашују перформансе сличног америчког оружја, а уз то има и хиперсонична оружја способна за ударе по командним центрима које САД још немају.

САД: Само витла сабљом
У Вашингтону саветници председника Џозефа Бајдена оценили су Путинове коментаре као „витлање сабљом“ и још једно увијено упозорење да он може да употреби тактичко нуклеарно оружје, рекао је анонимни званичник, који је истакао да руска војна доктрина поодавно предвиђа право Москве да резервише себи право на прву употребу нуклеарног оружја као одговор на војну агресију великих размера.

Америчка агенција АП наводи да се чини да је Путин имао у виду само конвенционално, прецизно вођено оружје када је говорио о преузимању и имитирању америчке војне стратегије, али и додала да је нагласио да САД не одбацују могућност да прве употребе нуклеарно оружје.

– Ако потенцијални противник верује да он може користити теорију превентивног удара а ми не, то нас тера да размишљамо о претњама које такве идеје представљају у одбрамбеним ставовима других држава – рекао је Путин.

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг рекао је да је забринут да би руски рат у Украјини могао да измакне контроли и да прерасте у рат Русије и тог војног савеза.

– У Украјини је ужасан рат. То је такође рат који може да постане прави рат који прераста у велики рат НАТО и Русије. Радимо сваког дана на томе да то избегнемо – рекао је Столтенберг, додавши да „нема сумње да је потпуни рат могућ“.Земље које испоручују оружје Кијеву и помажу украјинским снагама суочиц́е се са конкретним правним последицама, поручио је током седнице Савета безбедности стални представник Руске Федерације при УН Василиј Небензја.

 

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ