Издвајамо Србија

ПОНИШТЕНА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ЗОРАНА МАРЈАНОВИЋА! Апелациони суд наложио Вишем суду поновно одлучивање!

Фото: Јутјуб

Апелациони суд у Београду укинуо је решење о потврђивању оптужнице против Зорана Марјановића којом се терети за свирепо убиство супруге Јелене на насипу у Борчи 2. априла 2016. и наложио Вишем суду поновно одлучивање

То значи да није укинута оптужница тужилаштва против Марјановића већ решење суда којим је она потврђена.

Усвајањем жалби бранилаца Зорана Марјнаовића, Апелациони суд у Београду је укинуо решење о потврђивању оптужнице од 3. августа и предмет упутио првостепеном суду на поновно одлучивање, прецизирала је за Тањуг портпарол суда Мирјана Пиљић.

Апелациони суд у Београду је још у јулу укинуо притвор Зорану Марјановићу, осумњиченом за убиство супруге Јелене 2. априла 2016. године.

– Апелациони суд је усвојио жалбе Марјановићевих бранилаца и преиначио решење Вишег суда којиом му је привор био продужен 25. јуна – рекла је за Тањуг портпарол суда Мирјана Пиљић.

– По оцени Аплеационог суда првостепено решење је донето уз битне повреде одредби кривичног поступка, јер су разлози о чињеницама које су предмет доказивања потпуно нејасне и у знатној мери протиречне због чега се чињенични И правни закључци првостепеног суда за сада не могу испитати, па се укидање показало као нужно – додала је Пиљић.

Марјановић је оптужен за свирепо убиство суруге Јелене 2. априла 2016. године и терети се за кривично дело тешко убиство.

Њему је Апелациони суд у Београду у јуну укинуо притвор у којем је био девет месеци, пошто је ухапшен тек у септембру прошле године.

 

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ