Србија

КРИЗНИ ШТАБ ЈЕ ДОНЕО ОДЛУКУ! У овом српском граду је уведена ванредна ситуација!

У Прокупљу је проглашена ванредна ситуација због, како је образложено у одлуци прокупачког Кризног штаба, значајног пораста прегледа пацијената са респираторним тегобама, као и заражених вирусом корона. Одлука је донета на јутрошњој седници Кризног штаба и ступа на снагу одмах.

Процена Кризног штаба је да је, како би се спречило даље ширење заразе, неопходно доношење ванредних оперативних мера заштите.

О спровођењу ове одлуке старац́е се Кризни штаб за прац́ење стања и предузимање мера на територији града Прокупља по овлашц́ењу Градског штаба за ванредне ситуације Прокупље, а одлука ц́е одмах бити достављена Окружном штабу за ванредне ситуације Топличког округа, Републичком штабу за ванредне ситуације – Сектору за ванредне ситуације, јавним предузец́има, установама и другим учесницима у спровођењу мера заштите и спасавања – написано је између осталог у образложењу Одлуке о увођењу ванредне ситуације.

Одлуци да се уведе ванредна ситуација претходио је закључак Штаба за ванредне ситуације на основу процене ризика и очекиваног даљег развоја ситуације на подручју угроженом опасношц́у изазваном пандемијом заразе изазване вирусом корона, пишу Јужне вести.

Одлука је донета и како се наводи, на основу извештаја Епидемиолошке службе Дома здравља Прокупље, где тврде да је у последњих неколико дана констатован значајан пораст прегледа пацијената са респираторним тегобама, као и заражених вирусом корона, иако су према званичном извештају из Болнице током јучерашњег дана на Инфективном одељењу ове установе хоспитализована четири пацијента, од којих су три била позитивна на корону.

 

 

 

 

 

 

Извор: Јужне вести

 

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ