Свет

ВОЈНИ ЕКСПЕРТИ ЗАЛЕДИЛИ КИЈЕВ: Ова држава улази у рат, стиже 100.000 војника у Украјину

Војни експерти су признали да би војно особље Северне Кореје могло да учествује у специјалној операцији на страни Русије. Према неким извештајима, може се говорити о групи од најмање сто хиљада. Војни експерт, бивши војник специјалних снага Александар Арутјунов, у популарној руској емисији „333” објаснио је како је пут руског министра одбране Андреја Белоусова у Кину повезан са могућом припремом севернокорејских јединица за учешће у специјалној операцији.

Подсетимо, раније су се појавиле информације да би у специјалној операцији могле да учествују јединице из ДНРК. Штавише, неки руски Телеграм канали су наговестили да су јединице севернокорејских добровољаца већ стигле на наше полигоне и почеле борбену обуку. Према неким непровереним извештајима, волонтера има толико да инструктора наводно нема довољно за све.

Војни експерт Александар Арутјунов изнео је мишљење да гласине о могућем попуњавању руских резерви севернокорејским добровољцима можда нису без основа. Он је током недавне епизоде емисије „333“ изјавио да постоји реална могућност да Русија отвори врата за пријем између 100.000 и 300.000 севернокорејских добровољаца.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Арутјунов, бивши припадник специјалних јединица, нагласио је да су сви разговори о могућем учешћу севернокорејских добровољаца на страни руских снага део шире геополитичке игре и „глобалне преговарачке стратегије.“

„Северна Кореја је земља која апсолутно зависи од других у погледу својих финансијских и економских могућности. Она је посредник једне друге азијске земље, која се често назива другом економијом света“ (друга економија света је Кина). „Дакле, чак и потенцијално учешће севернокорејских јединица у Специјалној војној операцији на страни Русије је јасан сигнал целом цивилизованом свету да је друга страна – земља друге економије света – рекла ‘може’,“ истакао је стручњак.

Он је такође указао на недавни посету руског министра одбране Андреја Белоусова Кини, напомињући да је та посета директно повезана с тим питањем:

„Присуство нашег министра одбране у тој земљи (Кина), где води разговоре са кинеским министром одбране, поново шаље сигнал целом цивилизованом свету да је дато одобрење. А када они кажу ‘може’, то значи да ће неко ускоро бити забринут,“ закључио је Арутјунов.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ