Свет

УЗБУНА: Руски ратни брод изазвао тоталну пометњу у НАТО

Руски ратни брод је пре извесног времена упловио у Средоземно море и упутио се ка сиријској луци Тартус. Према оцени британских новинара, маневри једног од најмоћнијих бродова руске флоте у Средоземном мору, изазвали су праву пометњу међу земљама НАТО-а. Ово је објавио „Дејли Експрес“.

„Паника на Медитерану – НАТО покушава да заустави руски ратни брод вредан 381 милион фунти“, пишу аутори британске публикације.

Аналитичари „Дејли Експреса“ су приметили, да се Адмирал Горшков сматра једним од најмоћнијих бродова у руској морнарици. Опремљен је високопрецизним хиперсоничним пројектилима Циркон, и способан је да нанесе прецизне и снажне ударе против непријатеља на мору и на копну. Недавно се појавио на Медитерану и ова чињеница је озбиљно узнемирила НАТО.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Британски новинари су оно што се дешавало у Средоземном мору упоредили са паником, пошто је НАТО послао брод шпанске морнарице „Кристобал Колон“ да пресретне руску фрегату. „Кристобал Колон“ је учествовао у вежбама Племенити штит, али је у вези са појавом адмирала Горшкова одлучено да се пошаљу Шпанци у сусрет Русима.

Инцидент се догодио усред растућих тензија између Русије и земаља НАТО-а. С обзиром на геополитичку нестабилност, НАТО снаге одржавају велике поморске вежбе у Медитерану, а такође редовно спроводе различите операције на Балтику, северним морима и коридору од Ормуског мореуза до Суецког канала.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ