Свет

УКРАЈИНИ СЕ ЦРНО ПИШЕ! Путин их натерао на радикалне потезе! Борељ изјавом управо потврдио каква катастрофа долази

Шеф дипломатије Европске уније, Жозеп Борел, констатовао је да се ситуација у Украјини „погоршава“ и позвао земље Уније да повећају војну помоћ Кијеву, наводећи да је то наводно „једини пут“.

– Ситуација се погоршава. Треба повећати помоћ, то је једини пут. Такође ћемо наставити да разговарамо о томе како одблокирати војно финансирање и повећати могућности Украјине у противваздушној одбрани – рекао је Борел у Луксембургу пре почетка састанка министара спољних послова земаља ЕУ.

Русија сматра да испоруке оружја Украјини ометају решавање конфликта, директно увлаче земље НАТО-а у сукоб и представљају „играње ватром“.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Министар спољних послова Русије, Сергеј Лавров, истакао је да ће сви транспорти који садрже наоружање за Украјину постати легитимне мете за Русију.

Према његовим речима, Сједињене Америчке Државе и НАТО директно учествују у сукобу, не само испорукама оружја, већ и обуком кадрова на територији Велике Британије, Немачке, Италије и других земаља. Кремљ је саопштио да претрпавање Украјине оружјем са Запада не доприноси преговорима и да ће имати негативан ефекат.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ