Свет

УКРАЈИНА НА НОГАМА: Зеленски је потписао

Фото: Фејсбук принтскрин

КИЈЕВ – Украјински председник Володимир Зеленски данас је потписао указ којим ће бити укинуте Медицинске и стручне комисије (МСЕЦ), након оптужби да су службеници злоупотребаљавали свој положај и регистровали огроман број случајева лажног инвалидитета, пренео је Укринформ.

Указ ће ступити на снагу 31. децембра, а из украјинског Министарства здравља је саопштено да је циљ те одлуке сузбијање корупције.

Раније данас украјински генерални тужилац Андриј Костин поднео је оставку, након што је председник Украјине Володимир Зеленски коментаришући масовну регистрацију инвалидитета тужилаца, прогласио политичку одговорност главног тужиоца.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Генерални тужилац је као разлог навео скандал са регистрацијом инвалидитета тужилаца у области Хмељницки, пренео је портал Страна.уа, подсећајући да гласине о његовој смени круже од пролећа, преноси Танјуг.

Украјински медији су раније пренели да су корупцијске шеме у МСЕЦ-у алтернативна вертикала корупцији у територијалним центрима за регрутацију (ТЦЦ) надлежним за питања за мобилизације.

Служба безбедности Украјине (СБУ) је разоткрила начелницу миколајевског регионалног МСЕЦ-а у корупцијским шемама, а приликом претреса пронађени су више од 450.000 америчких долара и руски пасош њеног сина.

Извор: Политика

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ