Свет

УДАРНО! УНИШТЕНА ЈЕ: Украјина америчким ракетама ударила на Русију (ФОТО)

Украјинска војска саопштила је данас да је користила америчке балистичке ракете АТАЦМС за напад на руску радарску станицу како би смањила способност агресорских снага „да открију, прате и пресретну балистичке циљеве“.

Војска није прецизирала када и где је извршен напад на радарску станицу Небо-М у саопштењу објављеном на Телеграм каналу.

„Ово ће створити повољан коридор за коришћење сенке олује“

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Уништење радара Небо-М створиће повољан ’ваздушни коридор‘ за ефикасну употребу крстарећих ракета Сторм Схадов и СЦАЛП-ЕГ“, наводи се у саопштењу, а односи се на будућу употребу британских и француских ракета дугог домета.

Украјинска војска саопштила је да верује да Русија има још 10 таквих радарских система, од којих сваки кошта више од 100 милиона долара.

Сједињене Државе су послале ракете дугог домета АТАЦМС у Украјину овог пролећа, а саветник Беле куће за националну безбедност Џејк Саливан рекао је тада да се Украјина обавезала да ће оружје користити само на својој територији.

Зеленски је месецима молио за дозволу да удари дубоко у Русију

Руске снаге тренутно заузимају око 18 одсто територије Украјине.

Украјински председник Володимир Зеленски месецима је молио савезнике да дозволе Украјини да испаљује западне ракете, укључујући амерички АТАЦМС и британски Сторм Шедоу, на циљеве дубоко у Русији.

После разговора са савезницима прошлог месеца и после посете Зеленског САД, Вашингтон није сигнализирао да нема промене у свом ставу о украјинској употреби оружја дугог домета на руској територији.

Извор: Индеx.хр

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ