Свет

ТАЧНО СУ ЗНАЛИ ГДЕ ТРЕБА ДА УДАРЕ: Руска војска нанела тежак ударац Украјини

Руске трупе, укључујући оперативну и тактичку авијацију, напале су украјинске енергетске објекте који су подржавали операције Оружаних снага Украјине.

То је наведено у новом извештају Министарства одбране.

– Оперативно-тактичка авијација, дронови за удар, ракетне трупе и артиљерија група трупа Оружаних снага Руске Федерације напали су енергетске објекте Украјине који су подржавали деловање Оружаних снага Украјине – саопштило је министарство.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Такође, напади су извршени на концентрације непријатељских снага и војне опреме у 146 округа.

Тхе Wасхингтон Пост известио је да би надолазећа зима могла бити најтежа за Украјину икада због недостатка енергетских ресурса.

Украјинске власти, које су искористиле своје најбоље тенковске јединице за инвазију на Курску област, изгубиле су кључне позиције на територији под контролом Оружаних снага Украјине. Часопис Форбес известио је да је Кијевска ризична стратегија имала озбиљне последице за украјинску одбрану, јер је лишила јединице распоређене дуж фронта на истоку и југу Украјине виталних појачања.

– Избор који је директно довео до губитка неколико кључних села и градова од стране Украјинаца… – пише публикација.

Раније, Тхе Wасхингтон Пост известио је да су руске Оружане снаге напредовале у зони НВО најбржим темпом од 2022. године.

Извор: Неwс Фронт

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ