Свет

СВЕТЕ СПРЕМИ СЕ! Макрон управо објавио најстрашније вести! Европа ово можда неће преживети: Нестаћемо…

Фото: Јутјуб

ФРАНЦУСКИ председник Емануел Макрон поручио је да Европска Унија заостаје за САД и Кином због прекомерне регулативе у недовољно улагања.

Вашингтон и Пекинг су надмашили ЕУ у економској производњи и инвестицијама, сматра Макрон.

– Европска унија би могла да умре, на ивици смо веома важног тренутка. У наредне две до три године, ако будем пратили нашу класичну агенду и превише регулисали, а премало улагали, бићемо ван тржишта. Нисмо опремљени да се суочимо са ризицима – рекао је Макрон у Берлину на Глобалном дијалогу, пише „Блумберг“, а преноси „Telegraph“.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Упозорења Макрона долазе након што је недавно бивши премијер Италије и бивши директор Европске централне банке Марио Драги изнео забрињавајуће податке.

– У Европи од почетка века успорава економски раст, опада производња, а према различитим показатељима, јаз у БДП-у и личним примањима између САД и ЕУ расте… ЕУ је имала користи од повољног глобалног окружења… Безбедносни штит САД ослободио је одбрамбене буџете за расходе на друге приоритете. У свету стабилне геополитике, нисмо имали разлога да бринемо о све већој зависности од земаља за које смо очекивали да ће остати наши партнери – наводи се у извештају који је за Европску комисију припремио бивши италијански премијер и бивши директор ЕЦБ Марио Драги.

У извештају се констатује да су потреси последњих година, конкуренција са Кином и промена америчких интереса довели до проблема у европској економији.

– Европа је изненада изгубила свог најважнијег снабдевача енергијом – Русију… У значајној мери је пропустила дигиталну револуцију и повећање продуктивности које је она донела – истакао је, између осталог, аутор извештаја.

Извор: Курир

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ